El 19 i 20 d’octubre, el Museu del Ferrocarril a Móra la Nova celebra la Festa del Tren. Un esdeveniment que es fa cada mes d’octubre des de fa 11 anys per commemorar el primer viatge entre Barcelona i Mataró l’any 1848 i que enguany serà la que comptarà amb més trens històrics en funcionament d’Espanya.
L’INFORMATIU DE L’HORA MÓRA D’EBRE amb Albert Fuertes i Lara Montalbo (14-10-24)
Les notícies d’actualitat a les nostres comarques: La Ribera d’Ebre, la Terra Alta i el Priorat i la previsió del temps amb l’Enric Masip.
Els titulars:
- Un conductor, ferit crític en sortir de la via amb el cotxe i xocar contra un arbre a Miravet
- Grans figures de la cuina i de la pastisseria estaran al GastroDolç Flix
- Rull recorda la “brutal i contundent” sequera que estan patint el Priorat i la Terra Alta
- Rescaten un grup d’11 persones al paratge de Sant Gregori de Falset
- Èxit del programa Piscines Joves amb gairebé 700 carnets expedits al Priorat
- Una cinquantena de persones participen a la jornada “Repenem la Terra Alta” de Terra Alta Viva
- El COPATE amplia la arxa ciclable amb una inversió d’1,2 MEUR a les Terres de l’Ebre
L’AVANTMATX amb Francesc Granell (11-10-2024)
ENTREVISTA amb el doctor en Història Eduard Juncosa Bonet – Conferència “700 anys de la creació del comtat de les Muntanyes de Prades i la seva annexió amb la baronia d’Entença”
La Biblioteca Comarcal de Móra d’Ebre acull la conferència “700 anys de la creació del comtat de les Muntanyes de Prades i la seva annexió amb la baronia d’Entença”, a càrrec del Dr. Eduard Juncosa Bonet, i la presentació dels seus llibres “El privilegi fundacional del comtat de les Muntanyes de Prades” i l'”Auca de la creació del comtat de les Muntanyes de Prades”, il·lustrada per Pilarín Bayés.
El Dr. Juncosa farà una exposició del contingut del privilegi fundacional del comtat, signat el 6 de maig de 1324 i del qual ha localitzat a Toledo el pergamí original pertanyent a l’Infant Ramon Berenguer, primer comte de les Muntanyes de Prades. Fins ara només es coneixia el contingut del document per còpies, i no s’havia publicat mai encara una versió completa transcrita de l’original.
L’INFORMATIU DE L’HORA MÓRA D’EBRE amb Albert Fuertes i Lara Montalbo (11-10-24)
Les notícies d’actualitat a les nostres comarques: La Ribera d’Ebre, la Terra Alta i el Priorat i la previsió del temps amb l’Enric Masip.
Els titulars:
- Inici del cicle de conferències amb la ponència sobre l’església de Tivissa
- Riba-roja d’Ebre es preparar per celebrar la VII Festa de l’Oli de Ginebre
- La Diputació canvia la rotulació de l’indicatiu de carretera de Vilalba dels Arcs després de l’errada on hi posava “Vilalva”
- La Terra Alta i el Priorat mantenen el risc d’incendi després de poca precipitació, la sequera i l’arribada de vent de nord i mestral
- Gonell es reuneix amb empresaris i representants de l’administració ebrenca per conèixer inquietuds i necessitats
- El CAT comença la renovació parcial de la xarxa principal i secundària d’abastiment del minitransvasament de l’Ebre
- Trànsit activa un web per repassar la normativa i consella de seguretat en la conducció de patinets elèctrics
- El Congrés demana que estableixi una taxa màxima d’alcohol al volant de 0,2 mg/l
ENTREVISTA amb l’historiador Josep Martínez i el doctor en atropologia social Jordi Ferrús – Jornades Europees del Patrimoni d’Ascó
Ascó viu este cap de setmana les Jornades Europees del Patrimoni. La festa major del Patrimoni Cultural que en aquesta edició aterra sota el lema “Itineraris, xarxes i connexions”. L’11 d’octubre hi haurà la conferència “L’Ebre ruta de civilització, comerç, conquesta i expulsió” al Magatzem de Ca Rita; a més de l’inici de l’exposició “Camins, dreceres, Camí de Sirga i Via del Tren, dins del terme d’Ascó” que també estarà el dia 13, al mateix lloc. Tot acabarà el diumenge a les 10 del matí amb una visita guiada amb el Llaüt Lo Roget.
EL RECEPTARI DE LA RÀDIO – Cassoleta de festa
Un nou dijous obrim el Receptari de la ràdio i l’Olga Casanova, de La Cuina de l’Olga, ens porta una nova recepta. Com sempre, amb productes de proximitat i de temporada. En aquesta ocasió ens porta una recepta tradicional i molt festiva on el secret està en el xup-xup: Cassoleta de festa.