juny 13

2.39 milions d’euros pels plans de reestructuració de la vinya

El Departament d’Agricultura abonarà aquest divendres 2.39 milions d’euros d’ajuts a plans de reestructuració i reconversió de la vinya. Uns ajuts que en la campanya 2012/2013 representaran un import de gairebé 470 mil euros per al conjunt de la Ribera d’Ebre, Terra Alta i Priorat.

El Departament d’Agricultura farà efectiu aquest divendres el pagament a 334 productors catalans acollits als plans de reestructuració i reconversió de la vinya de la campanya 2012/2013 amb un import de gairebé 2.3 milions d’euros en concepte d’ajuts amb bestreta al grup de viticultors professionals. Una mesura amb la que es vol impulsar l’augment de la competitivitat de les explotacions vitivinícoles, afavorir la seva modernització i adequació varietal a les tendències del mercat, i reforçar d’aquesta manera l’estructura del sector vitivinícola.

Uns ajuts que beneficiaran als productors de vinya de les nostres comarques. En aquest sentit la Terra Alta és la segona comarca catalana que més import rep, amb 444 mil euros per una superfície de 100 hectàrees i 66 beneficiaris. L’import per a la Ribera d’Ebre serà de 3.630 euros per a un sol beneficiari i una superfície d’una hectàrea, mentre que al Priorat seran 10 beneficiaris que rebran una ajuda de 20.660 euros amb una superfície de 5.5 hectàrees.

El departament d’agricultura també abonarà els pagaments complementaris de campanyes anteriors, en aquest cas la Terra Alta rebrà un import de 48 mil 680 euros i el Priorat 1.133.

 

juny 13

La Palma d’Ebre intentarà entrar a la reserva de la Biosfera

L’alcalde de la Palma d’Ebre, Gil Martí, està treballant per tal de poder entrar a formar part de la Reserva de la Biosfera de les Terres de l’Ebre, ja que aquest segell de qualitat beneficiaria als seus productes, com és l’oli, i també aportaria un augment del turisme.

I és que la Palma d’Ebre, al igual que Ascó, Flix, Garcia, Vinebre, la Torre de l’Espanyol i Riba-roja d’Ebre, ha quedat fora d’aquest segell de reserva de la Biosfera de la UNESCO per trobar-se dins de l’àrea d’influència nuclear. Un fet que no ha agradat gens a l’alcalde de La Palma, Gil Martí, que ho ha qualificat de gran decepció, ja que des del consistori municipal es va apostar per aquest projecte des de l’inici:

GIL MARTI 12-6 GRAN DECEPCIO RESERVA BIOSFERA

Tot i això Martí no es dóna per vençut, i ahir afirmava a través dels micròfons de Ràdio Móra d’Ebre que recentment ha pogut mantenir una reunió amb els tècnics del CODE per tal d’analitzar com poden entrar a formar part d’aquesta Reserva de la Biosfera. En aquest sentit Martí ho té clar, treballaran i parlaran amb qui sigui necessari per aconseguir-ho:

GIL MARTI 12-6 TREBALLAREM PER ENTRAR

L’agricultura, i concretament l’oli de la Palma d’Ebre és el punt fort del municipi de la Ribera d’Ebre i aquest distintiu de qualitat els ajudaria a potenciar encara més aquest producte.

juny 12

Tivissa es prepara per la 1a Mostra comarcal de Remeis Naturals

Tivissa acollirà aquest cap de setmana la primera edició de la mostra comarcal de Remeis Naturals amb xerrades, teràpies naturals i estands amb productes naturals per tal d’apropar als visitants a tots aquests tipus de remeis i teràpies alternatives.

La primera edició de la mostra de la Ribera d’Ebre de Remeis Naturals tindrà lloc aquest cap de setmana al Càmping Alberg de Tivissa, on terapeutes, experts en remeis naturals, venedors i interessats amb tot aquest tipus de teràpies es donaran cita. Tot plegat amb l’objectiu de organitzar un esdeveniment que aporti rigor i serietat entorn el món dels remeis naturals i les teràpies alternatives. Miquel Biarnés és el coordinador d’aquesta mostra:

MIQUEL BIARNES 11-6 MOSTRA REMEIS NATURALS

Al llarg del cap de setmana tots aquells que passin per la mostra podran comprar productes naturals així com acudir a xerrades sobre reflexologia, remeis naturals, o salut emocional entre d’altres. El punt fort de la jornada són les aplicacions pràctiques de teràpies com un taller xamànic, coach espiritual o anàlisi quàntic entre d’altres.

La inauguració d’aquesta primera mostra comarcal tindrà lloc el dissabte al migdia a càrrec del delegat Territorial del Departament de Salut a les Terres de l’Ebre, Albert Gómez.

 

juny 12

Els pantans de Mequinensa, Riba-roja i Flix desembassen 950 metres cúbics per segon

El cabal del riu Ebre torna a superar els mil metres cúbics per segon al seu pas per Ascó a causa de les maniobres de desembassament que està realitzant la CHE als pantans de Mequinensa, Riba-roja d’Ebre i Flix.

La Confederació Hidrogràfica de l’Ebre ha iniciat maniobres de desembassament al sistema de pantans de Mequinensa, Riba-roja d’Ebre i Flix per tal de crear capacitat de resguard i contenir l’avinguda d’aigua que baixa per l’eix central del riu des de la zona de Navarra i l’Aragó, arran dels episodis amb fortes precipitacions. D’aquesta manera les comportes d’aquests embassaments deixen córrer un cabal de 950 metres cúbics per segon.

Així doncs el cabal de l’Ebre al seu pas per Ascó es situa en els mil metres cúbics per segon. D’aquesta manera continua superant el promig dels darrers 5 anys, així com les xifres del passat 2012, quan aquest era tant sols de 180 metres cúbics per segon.

Segons informa la CHE aquesta operació s’allargarà encara uns quants dies més.

Imatge arxiu embassament Flix

Imatge arxiu embassament Flix

juny 12

1r Taller de Tast de Productes de la Ribera d’Ebre

Móra d’Ebre promou els productes de la Ribera d’Ebre a través d’un taller de tast que realitza juntament amb l’Antena del Coneixement de la Universitat Rovira i Virgili i en la que es donaran a conèixer els olis, formatges, vins i dolços típics de la comarca.

Tot plegat amb l’objectiu de que la mateixa gent de la comarca conegui i promocioni el potencial dels productes de la Ribera d’Ebre. Rosa Descarrega és la responsable de l’antena del coneixement de la URV a l’Ajuntament de Móra d’Ebre:

ROSA DESCARREGA 11-6 TALLER TAST PRODUCTES RIBERA D’EBRE

Un taller de tast que s’estructura amb tres sessions que tindran lloc els propers 13, 20 i 27 de juny al casal dels jubilats de Móra d’Ebre i on es donaran a conèixer els olis i formatges produïts a la Ribera d’Ebre, també els seus vins i finalment la seva fruita dolça i els dolços. El tast estarà dirigit per l’enòloga i professora de la Universitat Rovira i Virgili, Sandra Rico, i fins al moment ja podem dir que ha estat tot un èxit, ja que les 35 places de les que disposava estan cobertes. En aquest sentit Descarrega remarcava que ja han demanat a l’antena del coneixement realitzar una segona edició per aquesta tardor.