La Ribera d’Ebre necessita un pla estratègic i col·laboració entre adminsitracions, entitats i empreses

Treballar en un pla estratègic que estableixi les línies d’actuació per definir el futur de la Ribera d’Ebre. El nou pla és fonamental per garantir el dinamisme de la comarca a deu o quinze anys vista i hauria d’implicar sectors diversos com ara les administracions, les empreses, les entitats i també personalitats expertes. És la tesi de Toni Roch, cap del servei de desenvolupament local del SOC, i que ahir va oferir una nova conferencia del cicle Repensem la Ribera, organitzat pel Consell Comarcal i el Centre d’Estudis de la Ribera d’Ebre.

Per establir aquest nou pla estratègic caldria acordar el territori que hi participarà i l’objectiu comú de tots els projectes que es tirin endavant, que variaran segons el sector que es vulgui incentivar i les especificitats del territori. Toni Roch va subratllar que és un element clau per conjuntamentc i poder centrar esforços en un objectiu concret, sense abocar recursos a polítiques difuses o a projectes que finalment es quedaran al calaix.

La propera jornada del cicle Repensem la Ribera será demà dijous, i se centrarà en els reptes poblacionals i habitacionals de cara al 2050. Anirà a càrrec de Sergio Nasarre, investigador en projectes de la Comissió Europea

ANDREU PRUNERA

Comments are closed.