La Guàrdia Civil assumeix les tasques de seguretat a la central nuclear d’Ascó

La Guàrdia Civil assumeix les competències de seguretat a la central nuclear d’Ascó davant un possible atac territorista. Prop d’una setantena d’agents ja s’han instal·larat de forma permanent a la nova caserna de la central.

Els agents de la Guàrdia Civil han entrat ja a Ascó i uns setanta agents, en dos torns, es farà càrrec de la vigilancia del complex nuclear per fer front a un possible atac terrorista. L’augment al nivell quatre d’alerta terrorista obliga a reforçar la seguretat en infraestructures clau, com és el cas de les centrals nuclears. Els agents s’han instal·lat ja a la nova caserna de fa dos anys es va construir a l’interior del complex. A partir d’ara controlaran els accessos i la seguretat a la central, en col·laboració amb el personal de seguretat privada.

Abans d’acabar l’any, l’Associació Nuclear Ascó Vandellòs II té previst enllestir la construcció d’una nova caserna a la central de Vandellòs, de les mateixes característiques que la d’Ascó, i que podria acollir els agents de la Guàrdia Civil a principis del 2020.

ANDREU PRUNERA

La nova caserna de la Guàrdia Civil a l’interior de la central nuclear d’Ascó. Foto: A. Prunera


Comments are closed.