Els alcaldes de la Ribera d’Ebre, indignats amb la nota de la subdelegació del govern sobre el PENTA

La nota de la subdelegació del govern espanyol a Tarragona, on assegurava que els plans d’emergència nuclear s’actualitzen cada any, ha generat una forta indignació als municipis de l’àrea nuclear d’Ascó.

Els alcaldes critiquen des de fa anys que la comarca de la Ribera d’Ebre té UN GRAN DÈFICIT d’infraestructures i de comunicacions per poder evacuar la població en cas d’accident a la central nuclear. Denuncien que milers de persones s’haurien de desallotjar per camins de terra, que la població s’hauria d’avisar mitjançant vehicles amb megafonía i que la cobertura de mòbil és ESCASSA en molts llocs.

Els alcaldes han sortit al pas del comunicat de la subdelegació i responen que, si els plans d’emergència s’actualitzen és sempre SOBRE EL PAPER i actualitzant només algunes dades, com el nom dels alcaldes o els números de telèfon.

De fet, una de les principals vies d’evacuació del Pla d’emergència Nuclear és encara UN CAMÍ DE TERRA. Tot i que l’any 1997 es va inaugurar a Riba-roja d’Ebre un dels ponts més llargs que creua l’Ebre… encara avui desemboca amb una pista forestal, que hauria d’evacuar tota la població fins a Almatret en cas d’accident a la nuclear d’Ascó.

L’alcalde, Riba-roja d’Ebre, Antonio Suárez, retreu al subdelegat del govern, Joan Sabaté, que no conegui, diu, el territori.

A banda de les infraestructures, el Pla d’Emergència també es troba obsolet amb alguns protocols d’alerta a la població. El tinent d’alcalde de Flix, Francesc Barbero, assegura que, en molts municipis, l’alerta es faria amb la megafonía d’un vehicle de Protecció Civil… i critica la falta de cobertura mòbil a bona part de la comarca.

ANDREU PRUNERA

CRO 24-10-18 penta

Comments are closed.