Dolium, el nou oli de la Ribera d’Ebre

Nou productors de la Ribera d’Ebre treuen al mercat un nou oli gourmet amb la marca Dolium, elaborat amb les varietats fulla de salze, rojal i piqual.

L’objectiu no és altre que el de crear un producte d’alta qualitat i que pugui arribar a mercats gastronòmics selectes. Per donar un gust especial, s’ha utiltizat varietats poc habituals per elaborar olis a la comarca. A més, els productors han comptat amb l’assessorament de l’IRTA, que els ha assessorat en el procés d’elaboració per fer un producte gourmet, parant atenció al bon tracte de les olives o a la temperatura que han de tenir abans d’aixafar-se. 

L’elaboració conjunta del nou oli ha estat una proposta del Consell Comarcal de la Ribera, en el marc del projecte Treball a les 7 comarques, amb la finalitat de donar un impuls als productors d’oli, i que puguin donar un valor afegit al seu producte. Ja fa dos anys, el Consell també va promoure l’aliança entre productors de vi a la comarca, que van treure al mercat el vi blanc jove ‘La Pocavergonya’.

ANDREU PRUNERA

CRO 19-12-17 dolium

Comments are closed.