Nou productors de la Ribera d’Ebre treuen al mercat un nou oli gourmet amb la marca Dolium, elaborat amb les varietats fulla de salze, rojal i piqual.
L’objectiu no és altre que el de crear un producte d’alta qualitat i que pugui arribar a mercats gastronòmics selectes. Per donar un gust especial, s’ha utiltizat varietats poc habituals per elaborar olis a la comarca. A més, els productors han comptat amb l’assessorament de l’IRTA, que els ha assessorat en el procés d’elaboració per fer un producte gourmet, parant atenció al bon tracte de les olives o a la temperatura que han de tenir abans d’aixafar-se.
L’elaboració conjunta del nou oli ha estat una proposta del Consell Comarcal de la Ribera, en el marc del projecte Treball a les 7 comarques, amb la finalitat de donar un impuls als productors d’oli, i que puguin donar un valor afegit al seu producte. Ja fa dos anys, el Consell també va promoure l’aliança entre productors de vi a la comarca, que van treure al mercat el vi blanc jove ‘La Pocavergonya’.
ANDREU PRUNERA