LA RECEPTA:
Estropatxo
Ingredients: (1 llauna)
Per la massa:
1 got d’oli de girasol (utilitzar 1 got de vi petit)
1 got de llet
½ got de vi blanc i ½ got d’aigua
1 sobre de Royal i 1 piscada de sal
Farina (la que admeti)
Per a la cobertura
1 ceba gran
1 pot de tomàquet triturat
1llauna mitjana de tonyina (o 3 petites )
Orenga
Elaboració:
Barregeu l`oli, la llet, l`aigua i el vi. A continuació, tireu la farina (amb el Royal i la sal), fins que quedi una massa consistent i lligada, com per fer pa.
Quan ja tingueu la pasta, deixeu-la reposar durant 1 hora.
Estirar la massa amb un corró, fins que quedi fina y poseu-la en una llauna, prèviament pinzellada amb oli. Després punxeu-la amb una forquilla.
Poseu una mica d`oli en una paella i fregiu la ceba, prèviament tallada en làmines, fins que quedi una mica tova. Estendre-la damunt la massa.
Poseu, una altra vegada, una mica d’oli en la paella y afegiu el tomàquet i la tonyina. Fregiu-les uns minuts i esteneu-hi damunt la ceba. Desprès, afegiu un grapat de orenga per damunt.
Introduir al forn ja calent (180 ºC) durant 25 minutes fins que estigui daurat.