La Denominació d’Origen Montsant inicia la campanya de la verema d’aquest any amb unes molt bones previsions. I és que les condicions meteorològiques que s’han donat al llarg de l’any fan pensar que el fruit serà de molt bona qualitat.
Tret de sortida a la campanya de collita de raïm que s’estendrà fins a entrat el mes de novembre, quan les vinyes de la DO Montsant ubicades en les zones més tardanes acaben la verema. Una campanya que els viticultors d’aquesta DO del Priorat l’han iniciat amb bones previsions pel que fa a la seua qualitat. Un hivern fred i poc plujós, les precipitacions de la primavera i l’estiu sec han afavorit al bon estat del raïm i han fet que la seua maduració hagi evolucionat correctament.
La verema s’ha iniciat amb les varietats primerenques i en les zones on aquestes maduren més aviat. En total, la producció de la DO Montsant compta amb unes 1.800 hectàrees, oscil·lant entre els 7 i els 9 milions de quilos. El 95 % d’aquests correspon a varietats negres, on hi destaca la garnatxa i la carinyena, mentre que el 5% restant de la producció es per a les varietats blanques, on gairebé totes corresponen a la garnatxa blanca i macabeu.