Franges de seguretat per minimitzar el risc d’incendi

El Departament d’Agricultura de la Generalitat de Catalunya recomana als pagesos la realització de franges de seguretat un cop finalitzats els treballs de sega. Asseguren que aquesta mesura minimitza el risc d’incendi forestal i al mateix temps, aïlla les instal·lacions i infraestructures agrícoles davant d’un eventual foc.

El Departament d’Agricultura de la Generalitat, a través del Cos d’Agents Rurals, han constatat aquest estiu un augment de les franges de seguretat al voltant dels conreus realitzades voluntàriament pels propis pagesos.

El Departament està convençut que aquesta mesura de prevenció minimitza el risc d’incendi forestal ja que actua com a tallafoc. És per això que recomana als pagesos fer aquestes franges de seguretat, no solament al voltant dels seus conreus, sinó també al voltant de les seves instal·lacions agrícoles com poden ser masies, pallers i femers.

Segons les autoritats, les finques més interessades en realitzar aquests tallafocs al seu voltant són els camps que hi ha al costat de les vies de comunicació, com poden ser carreteres, camins o pistes forestals.

Comments are closed.