La Ponència d’energies renovables tomba dos avantprojectes de parcs eòlics a la Ribera d’Ebre i la Terra Alta

La ponència d’energies renovables de la Generalitat ha desestimat els parcs eòlics de Vall de la Torre i Murtes, que s’havien de construir entre Móra d’Ebre, la Fatarella i el Pinell de Brai. Considera que la seva construcció podria tenir efectes insalvables pel medi ambient i, en especial, per espècies protegides com l’àliga cuabarrada.

Els dos parcs eòlics estaven promoguts per l’empresa portuguesa EDP renovables i pretenien construir tot un complex d’aerogeneradors a cavall entre la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. El parc eòlic Vall de la Torre havia de construir cinc aerogeneradors entre Móra d’Ebre i l Fatarella metre que el parc Murtes havia de construir-ne nou al terme del Pinell de Brai. Tots dos han rebut un informe desfavorable de la ponencia d’energies renovables per possibles efectes “insalvables” contra el medi ambient.

La ponencia ha donat el vist-i-plau però al parc dels Empedrats, esmenant només la ubicació de 2 dels 7 aerogeneradors que s’haurien de construir al Pinell de Brai.

ANDREU PRUNERA

Comments are closed.