La Generalitat obre una nova fossa de la Guerra Civil, a Bot

El departament de Justícia de la Generalitat obre una nova fossa de la Guerra Civil. A l’ermita de Sant Josep, a Bot, un grup d’arqueòlegs busca les restes de Miquel Sonromà, veí de la població i desaparegut l’any 1938.

Miquel Sanromà va desaparèixer l’abril del 1938, i va deixar dos filles de 9 i 3 anys. La seva família no va saber mai res sobre què havia passat… fins fa pocs anys. Un parent, Mariano Lahosa, es va reconèixer que hauria mort executat i que ell personalment es va encarregar d’enterrar el cos, juntament amb dos persones més.

Ara, des del departament de Justícia s’ha optat per treballar obrir la fossa i intentar recuperar les restes de Miquel Sanromà. Les dades genètiques dels cossos que apareguin a la fossa es creuaran amb les de Mariana Sanromà, la filla del Miquel i que avui té 93 anys. Així es podrà identificar les restes òssies i lliurar-les a la seva família 83 anys després.

Foto: ACN

Comments are closed.