Unió de Pagesos rep amb satisfacció l’aturada dels dos parcs eòlics a la Terra Alta i el Baix Ebre

Unió de Pagesos fa una valoració positiva de l’aturada dels parcs eòlics dels Aligars i la Mola d’en Pasqual, entre el Baix Ebre i la Terra Alta. Per al sindicat, la replantejament d’aquests projectes per part de la Generalitat no es deu únicament al fet que hagi caducat llicència ambiental sinó també a l’acció de les entitats en contra de la implantació.


Unió de Pagesos va presentar al·legacions contra de la declaració d’utilitat pública dels dos projectes dels parcs eòlics el 21 d’octubre, en rebuig a la massificació d’aquest tipus d’energia en determinades zones del país, i va demanar un replantejament responsable de les polítiques energètiques catalanes.

El sindicat va recordar a les al·legacions que la zona on hi ha prevista la ubicació dels dos parcs està inclosa dins de la Reserva de la Biosfera de les Terres de l’Ebre des del 2013, mentre que la declaració d’impacte ambiental del pla data del 2005. A més, l’àrea pertany a la XarxaNatura 2000 i la implantació d’aquesta activitat industrial es considera perjudicial.

El parc eòlic de Trucafort, a Pradell de la Teixeta. Foto: Cedida

Comments are closed.