L’Ajuntament de Móra d’Ebre retallarà despeses per reduir la pujada d’impostos i taxes

L’equip de govern de l’Ajuntament de Móra d’Ebre rectifica i no augmentarà un 20% impostos i taxes. L’IBI pujarà un 8,5% mentre que l’aigua, el clavegueram i la brossa augmentaran un 14%. A banda d’això, es reduirà la despesa en l’organització d’esdeveniments i també es retallarà un 10% la retribució de l’equip de govern.

El Pla econòmic i financer que recomana la Diputació de Tarragona aconsella a l’Ajuntment de Móra d’Ebre que tapi un forat de 511.000 euros de cara al proper any.

Per fer-ho, l’equip de govern optarà finalment per una pujada d’impostos inferior al 20% que havia plantejat inicialment després de que els veïns de Móra d’Ebre s’hagin mobilitzat contra aquest augment en la recaptació.

A canvi, però, l’Ajuntament de Móra d’Ebre retallarà partides com la de Festes Majors, on es reduiran uns 30.000 euros, també es retallarà l’organització del Litterarum, els vins a la plaça de l’Estrella, les quotes en associacions i consorcis de municipis (AMAC, Made o COMEBE) o la festa de cap d’any, que aquest any no es farà.

El regidor d’Hisenda, Sixte Melchor, en una entrevista a Ràdio Móra d’Ebre ha assegurat que amb les mobilitzacions els veïns han transmès el missatge que partides que l’equip de govern creía que eren intocables, pels ciutadans no ho són.

ANDREU PRUNERA

Comments are closed.