La consellera d’Agricultura anuncia noves mesures pels desperfectes del foc a la Ribera d’Ebre

La consellera d’Agricultura, Teresa Jordà, presenta noves línies d’ajut per fer front als desperfectes de l’incendi de la Ribera d’Ebre. Aquest divendres va visitar l’Ajuntament de Flix on es va reunir amb els alcaldes i els pagesos afectats i va anunciar intervencions per un valor d’onze milions d’euros.

Està previst que avui mateix l’empresa pública Forestal Catalana comenci les intervencions a la zona afectada per l’incendi, on es preveu retirar la fusta cremada i facilitar la regeneració de la coberta vegetal.

També s’hi afegiran divereses mesures per tal de prevenir nous incendis, com ara la neteja de camins, la creació de franges estratègiques per evitar la propagació del foc o també l’extensió de les xarxes de regadiu.

Pel que fa a les subvencions, la consellera manté que no hi haurà subvencions directes als pagesos afectats però sí que el govern els tindrà en compte a l’hora de concedir els ajuts de competitivitat agrícola en la convocatoria del 2020.

La nova proposta del govern, que també crearà una taula de diàleg amb els afectats per l’incendi, ha traquil·litzat els ànims dels pagesos, que aquest diumenge no han tallat la C-12 a Flix, com ho havien fet durant les cinc últimes setmanes.

Foto: ACN

Comments are closed.