L’Ajuntament de Flix, en contra de l’abocador de Riba-roja d’Ebre

L’Ajuntament de Flix ha aprovat una moció de rebuig a la instal·lació del dipòsit de residus industrials de Riba-roja d’Ebre. En un ple extraordinari amb la moció com ha únic punt, s’ha aprovat amb els vots favorables d’Entesa i Solidaritat Catalana, i l’abstenció dels dos regidors de Convergència.

Els grups polítics han posat èmfasi amb que Flix rebria un trànsit important de camions si s’acaba posant en marxa l’abocador i han defensat que els residus s’han de gestionar des de la proximitat, posant com a exemple l’abocador de la Pubilla, on es dipositen els residus urbans del municipi i també els que ha generat la factoria d’Ercros.

L’abstenció dels dos regidors de Convergència van estar condicionats als acords que es prenguin properament amb el govern de la Generalitat i el conseller de territori, Damià Calvet, que es va comprometre a visitar properament el territori.

L’Ajuntament de Flix és el primer en aprovar una moció de rebuig a la instal·lació de l’abocador de Riba-roja d’Ebre. Una moció similiar es presentarà en les properes setmanes als Ajuntaments d’altres municipis de la Ribera d’Ebre, i el proper dia 30 es debatrà al Consell Comarcal. 

ANDREU PRUNERA

CRO 09-01-19 abocador ribaroja

Comments are closed.