L’Ajuntament de Reus es planteja tornar a desviar els fons de reserva de l’Hospital Comarcal de Móra d’Ebre

L’Ajuntament de Reus podria desviar de nou els fons de reserva de l’Hospital Comarcal de Móra d’Ebre per paliar el dèfcit de l’Hospital Sant Joan. El centre va tancar l’any 2017 amb un déficit de 3,2 milions d’euros i es podria equilibrar amb els 3 milions i mig que resten als fons de reserva de GECOHSA, la societat pública de l’Ajuntament de Reus que gestiona l’Hospital Comarcal.

La Generalitat preveia assumir aquest any la gestió de l’Hospital Comarcal de Móra d’Ebre comprant directament la societat GECOHSA a l’Hospital de Reus. D’aquesta manera, el govern assumia la gestió de l’Hospital de Móra i a la vegada l’Ajuntament de Reus rebria una injecció de capital per poder paliar el déficit de l’Hospital Sant Joan i eliminar la causa de dissolució del centre.

L’auditoria encarregada per la Generaltiat, però, ha acabat taxant el preu de Gecohsa molt per sota dels 3,2 milions d’euros que necessita l’Hospital Sant Joan. I ara des del Baix Camp es torna a mirar a Móra d’Ebre per poder aconseguir els diners necessaris per aconseguir l’equilibri pressupostari, com ja van fer al 2016. Llavors es van desviar quatre milions d’euros dels fons de reserva de Gecohsa per paliar el déficit a Reus.

Tot plegat serviria a l’Hospital Sant Joan per tancar el 2017 amb equilibri pressupostari i remoure la causa de dissolució almenys fins l’any vinent. Així, guanyaria temps fins que no entri en funcionament el nou consorci públic que ha de fer-se càrrec de l’Hospital de Reus.

Des de Móra d’Ebre però, critiquen que els diners dels fons de reserva de GECOHSA s’han aconseguit mitjançant la desinversió al centre i la precarització dels treballadors de l’Hospital. 

L’alcalde de Móra d’Ebre, Joan Piñol destaca que els fons de reserva a GECOHSA s’han aconseguit amb la desinversió a les instal·lacions de l’Hospital de Móra d’Ebre, i reclama que es dugui a terme un pla d’inversions al centre, de 2,5 milions d’euros, que modernitzi al centre. Segons Piñol, aquests diners donarien resposta a les necessitats més immediates de l’Hospital i, per tant, s’han de duu a terme, ja sigui amb finançament de GECOHSA i l’Ajuntament de Reus, o del CatSalut.

ANDREU PRUNERA

CRO 29-11-18 desviacio fons reserva hospital

Comments are closed.