La descontaminació de Flix es reprendrà aquest mes d’octubre

La descontaminació del pantà de Flix es reprendrà aquest mes d’octubre i acabarà abans de l’estiu de l’any vinent. En les properes setmanes s’espera que arribi una nova draga succionadora dels Països Baixos i ha d’extreure del riu els 80.000 metres cúbics de llots contaminats que encara queden al fons del riu.

La descontaminació de Flix podria enfilar doncs la seua esperada recta final. Després que al gener 2017 es destapés la trama de corrupción dins l’empresa pública Acuamed, es va descobrir que FCC va donar per acabada la decontaminació tot i que encara restaven llots contaminats al riu. Ara, les obres es reprendran, i s’espera que aquest mateix mes d’octubre es pugui començar a treballar amb el dragatge dels llots que queden al fons del riu, i el tractament en una nova planta química.

D’altra banda, l’alcalde de Flix també reclama a la Generalitat que concreti els ajuts a les indústries que vulguin instal·lar-se a Flix.

El conseller de Territori Damià Calbet es va comprometre aquest estiu a establir incentius a les indústries que s’instal·lin a Flix, despreés del tancament de la línia del clor a la fàbrica d’Ercros.

ANDREU PRUNERA

CRO 05-10-18 descontaminacio flix

Comments are closed.