ANAV ha constuit la nova caserna per a la Guàrdia Civil sense llicència d’obres i en sòl no urbanitzable

La nova caserna de la Guàrdia Civil de la central nuclear d’Ascó s’ha construït sense llicència d’obres i en sòl no urbanitzable. Segons ha pogut saber aquesta emissora, el nou edifici és il·legal i ara serà la Comissió d’Urbanisme de les Terres de l’Ebre qui haurà de decidir si s’acaba regulant.

L’Associació Nuclear Ascó Vandellòs II (ANAV) va demanar la llicència d’obres al març del 2017 i va començar a construir immediatament. L’Ajuntament d’Ascó, però, li va denegar la llicència argumentant que la caserna estaria en sòl no urbanitzable… i en terrenys considerats com a reserva natural.

La qualificació de gran part dels terrenys on està situada la central nuclear està considerat com a sistema general tècnic (SGT), és a dir… terreny urbanitzable apte per a l’activitat industrial. Aquesta qualificació, però, se cenyeix en una àrea de 750 metres a la rodona de cadascun dels dos reactors, però la nova caserna queda fora d’aquest cercle i, per tant, no és terreny urbanitzable.

El ple de l’Ajuntament d’Ascó va aprovar al febrer la modificació de les normativa perquè tot el perímetre tancat de la central sigui considerat com a Sistemes Generals Tècnics, i no l’àrea de 750 metres al voltants dels reactors. Aquesta modificació s’ha portat a la Comissió d’Urbanisme de les Terres de l’Ebre, que serà qui haurà de decidir properament si la caserna s’acaba regularitzant. En cas contrari, podria anar a terra.

ANDREU PRUNERA

cro 04-05-08 caserna

La nova caserna de la Guàrdia Civil a l’interior de la central nuclear d’Ascó. Foto: A. Prunera

Comments are closed.