Mor l’exalcalde de Flix, Antoni Sabaté

L’exalcalde de Flix, Antoni Sabaté, mor als 63 anys després de lluitar durant dos anys contra un càncer de pàncreas.

Flix va acomiadar ahir al que va ser alcalde del municipi durant 16 anys, Antoni Sabaté, que moria a l’edat de 63 anys després de gairebé dos anys de batallar contra un càncer de pàncreas. L’acte d’enterrament va tenir lloc ahir a la tarda en una església de Flix que estava plena i on va destacar la presència de diferents polítics. Com és el cas de Miquel Iceta, primer secretari del PSC, l’alcalde de Tarragona Josep Félix Ballesteros, també el de Tortosa, Ferran Bel, o el de Móra d’Ebre Joan Piñol. Lluís Salvadó que era delegat del govern a les Terres de l’Ebre quan Sabaté va ser director dels serveis territorials de cultura i Política Territorial i Obres Públiques també va voler acomiadar-lo, així com els anteriors alcaldes de Flix: Oscar Bosch i Pere Muñoz i una àmplia representació del PSC a l’Ebre i Tarragona. Destacat va ser l’emocionat parlament de l’actual alcalde, Marc Mur, i la interpretació de l’Orfeó de Flix de la cançó l’Estrella de Flix que va composar el mateix Sabaté.

Toni Sabaté va nàixer a Flix al novembre del 1954. Des de ben jove es va interessar per la política i al 1983 va començar a militar al PSC on ha ocupat diversos càrrecs, entre ells el de primer Secretari de la Federació a les Terres de l’Ebre. Precisament va ser al 83 quan va entrar com a regidor de l’Ajuntament de Flix i del 1987 fins al 2003 en va ser l’alcalde. Va ser diputat al Parlament de Catalunya entre els anys 1999 i 2003 i regidor de l’Ajuntament de Tortosa del 2011 al 2015. També va ser diputat provincial a la Diputació de Tarragona, conseller al Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, director dels Serveis Territorials de Cultura a les Terres de l’Ebre i responsable d’Acció Territorial a les Terres de l’Ebre del Departament de Política Territorial i Obres Públiques. 

Una carrera política que compaginava amb la seua estima pel territori formant part activa del teixit associatiu ebrenc. De fet Toni Sabaté també va ser un home de ràdio, als anys 80 va formar part del grup de persones que van col·laborar en els primers informatius de Ràdio Móra d’Ebre apostant per un periodisme entusiasta que va crear un sentiment de pertinença territorial.

ADRIANA MONCLÚS

CRO 5-2-18 MOR TONI SABATE

Comments are closed.