La Justícia obliga Acuamed a readmetre l’enginyera Azahara Peralta, que va denunciar la corrupció a la descontaminació de Flix

Acuamed haurà de readmetre l’enginyera Azahara Peralta, exdirectora de la descontaminació de Flix, i ha declarat nul el seu acomiadament l’any 2015, quan va negar-se a pagar sobrecostos a l’empresa adjudicatària de l’obra.

La nova direcció d’Acuamed ja havia reconegut fa un mes que l’acomiadament havia estat improcedent i el jutjat social número 20 de Madrid ha obligat a la societat estatal a readmetre a Azahara Peralta. A més, li haurà de pagar el salari des del seu acomiadament, al juliol del 2015, més una indemnització de 50.000 euros per danys morals.

Azahara Peralta, com a directora de l’obra de descontaminació, es va negar a pagar un sobrecost de 70 milions d’euros a la constructora FCC per uns treballs que no s’havien fet a l’obra. Segons la investigació judicial, aquest sobrecost podria correspondre a compensacions a l’empresa per una altra obra, a Bajo Almanzora, on una riada va destruir una dessaladora construida per FCC i que no tenia cobertura d’assegurança. A aquest sobrecost, a més, s’hi podria incloure el suborn a diversos directius d’Acuamed.

ANDREU PRUNERA

CRO 15-12-17 azahara peralta

Comments are closed.