El paisatge del Priorat es presentarà davant la UNESCO per ser reconegut Patrimoni de la humanitat

El paisatge del Priorat optarà a ser reconegut PATRIMONI DE LA HUMANITAT davant la Unesco. El Consell del Patrimoni de l’Estat presentarà la candidatura del Priorat davant la Unesco al mes de febrer i el reconeixement podria arribar al 2019.

La candidatura, anomenada ‘Priorat-Montsant-Siuranada, mosaic del Mediterrani’ es presentarà com una relació exemplar entre la població i l’entorn, amb respecte per actius naturals excepcionals, com poden ser el Parc Natural del Montsant, els camps de cultiu de la vinya, o l’entorn de Siurana.

La candidatura del Priorat davant la UNESCO és una iniciativa del Consell Comarcal, la Diputació de Tarragona i el col·lectiu Prioritat, que treballen des de l’any 2007 perquè la comarca tingui un dels màxims distintius mundials en medi ambient i turisme sostenible.

Precisament, El Priorat ja va rebre enguany el distintiu de la Carta Europea del Turisme Sostenible, i el Consell Comarcal ha lliurat ja les primeres acreditacions a 51 establiments diferents, que els distingeix com a bons coneixedors i punts d’informació de la comarca.

ANDREU PRUNERA

CRO 09-10-17 unesco

Comments are closed.