Salut assumirà la gestió de l’Hospital de Móra d’Ebre amb una empresa pública

L’Hospital Comarcal de Móra d’Ebre estarà gestionat per una nova empresa pública de la Generalitat: Salut Terres de l’Ebre. Aquesta nova empresa inclourà representants del territori al consell d’administració i s’oferirà per gestionar també altres hospitals de l’Ebre, com poden ser l’Hospital de la Santa Creu, a Jesús, la Clinica l’Aliança o l’Hospital Comarcal d’Amposta.

El conseller de Salut, Toni Comín, va anunciar ahir a la seua visita a l’Hospital Comarcal de Móra d’Ebre la creació d’aquesta nova empresa pública, que començarà gestionant el centre de la Ribera d’Ebre però que estarà oberta a encarregar-se d’altres centres sanitaris de titularitat municipal. Comín ha destacat que aquest model s’exportarà a altres àrees de salut d’arreu de Catalunya i garantirán la qualitat i proximitat en l’atenció sanitària.

 

D’aquesta manera, l’Hospital de Móra d’Ebre deixarà de dependre de GECOHSA i l’Ajuntament de Reus a partir del mes d’abril.

El conseller Comín, a més, ha titllat d’injust el desviament de quatre milions d’euros del fons de reserva de l’Hospital de Móra, per paliar el déficit de l’Hospital Sant Joan. També ha a reivindicat la necessitat de crear una gran empresa pública amb arrelament territorial perquè aquest fet no es pugui tornar a repetir.

 

ANDREU PRUNERA

CRO 06-07-17 comin

Comments are closed.