ANAV demanarà allargar vint anys més la llicència d’operació de la central nuclear d’Ascó

L’Assocaició Nuclear Ascó Vandellòs II demanarà que s’allargui la llicència d’explotació de la central nuclear d’Ascó durant 20 anys més. La companyia presentarà una petició al Consell de Seguretat Nuclear durant el 2018 per allargar la vida dels dos reactors d’Ascó fins al 2041.

La nova normativa del Consell de Seguretat Nuclear permet a les plantes demanar pròrrogues per més de deu anys i des de la central d’Ascó ja han anunciat que demanaran operar durant vint anys més. La llicència d’Ascó acaba al 2021, i si el CSN concedeix la prórroga arribaría fins al 2041, quan els reactors estarán a punt de cumplir els seus 60 anys d’operació.

L’alcalde d’Ascó, Josep Maria Buixeda, ha desvetllat en declaracions al Fil Directe d’aquesta emissora, que ANAV treballa per demanar aquesta pròrroga i així ho va fer saber als alcaldes de la zona. Tot i que fonts d’ANAV han negat que s’haigui decidit encara per quants anys es demanarà la pròrroga, diversos alcaldes han desvetllat que durant l’última trobada amb els directius de la central es va avançar que treballen amb allargar la vida de la central per vint anys.

ANDREU PRUNERA

CRO 02-03-17 anav

Comments are closed.