Els treballadors de la nuclear d’Ascó protesten contra la política d’avaratir els contractes amb les empreses subcontractistes

Prop de 200 de treballadors de la central nuclear d’Ascó es van concentrar el passat divendres dins de la planta per a protestar contra la política de l’Assocaició Nuclear Ascó Vandellòs de reduir el pagaments a les empreses que subcontracta. Això, diuen, acaba generant precarització i acomiadaments encoberts, i aquest divendres reprendran les proestes, que es podrien extendre també a la central de Vandellòs.

L’Associació Nuclear Ascó Vandellòs II externalitza molts dels treballs que duu a terme a les dos plantes nuclears de la provincia de Tarragona, i ho sol fer amb contractes que tenen una durada màxima de tres anys. Els treballadors es queixen de que ANAV cada vegada paga menys per aquests contractes externs… i les empreses acaben precaritzant el contracte dels treballadors o fent algun acomiadament encobert. De fet, en l’últim mes, l’empresa contractista que efectua treballs de pintura ha acomiadat un dels seus treballadors.

ANDREU PRUNERA

CRO 27-02-17 subcontractistes

Comments are closed.