L’Ajuntament de GAndesa traslladarà l’estela funerària de l’aviador nazi al museu del CEBE

L’Ajuntament de Gandesa retirarà l’estela funerària de l’aviador nazi Heinz Willer, que es troba actualment a la Rambla Democràcia. L’alcalde ha anunciat que properament aquest petit monòlit es traslladarà al museu del Centre d’Estudis de la Batalla de l’Ebre.  

Es tracta d’una petita làpida de pedra amb una inscripció a la memòria de Heinz Willer, aviador de l’Alemanya nazi que es va estavellar a Gandesa durant la Batalla de l’Ebre. Un cop finalitzada la Guerra, els seus familiars van optar per dedicar-li una placa on va ser abatut. Hi figura el nom de l’aviador i la inscripció: 3K/88, que faria referència a l’esquadró del pilot, i que alguns relacionen amb la consigna ‘Heil Hitler’. L’alcalde de Gandesa, Carles Luz, ha assegurat en declaracions a Ràdio Móra d’Ebre, que la pedra passarà a ser una peça més del museu a la Batalla de l’Ebre.

ANDREU PRUNERA

CRO 30-06-16 monolit

DSC_0703

Comments are closed.