ERC qüestiona els estatuts del futur Consorci de Polítiques Ambientals de les Terres de l’Ebre.

Esquerra Republicana de Catalunya qüestionava ahir la forma en què s’estan planificant les estructures de govern del futur Consorci de Polítiques Ambientals de les Terres de l’Ebre, el COPATE, l’ens que haurà de gestionar qüestions com la gestió de la Reserva de la Biosfera i la lluita contra la mosca negra o el mosquit. Els republicans entenen que CiU està trencant el consens en la negociació del nou Consorci en voler imposar uns estatuts que plantegen que en la Junta General no hi estiguin representats els ajuntaments, sinó representants designats pels consells comarcals.

Els republicans entenen que CiU i, en especial, el president del Consell Comarcal del Baix Ebre, Lluís Soler, vol reproduir al Consorci de Polítiques Ambientals l’actual equilibri de forces polítiques dels consells comarcals. També qüestionen que els consells comarcals del Baix Ebre i el Montsià constin com a ens promotors del Consorci i que als de la Terra Alta i la Ribera d’Ebre només se’ls reservi la denominació d’associats en cas que s’hi acabin adherint. El secretari d’organització de la Federació d’ERC a les Terres de l’Ebre, Albert Salvadó, ha afirmat que amb els plantejaments actuals serà difícil arribar a un acord i ha criticat que això, de retruc, estigui retardant la posada en marxa d’una gestió unitària dels residus de les Terres de l’Ebre.

SALVADO/COPATE

Esquerra Republicana també reclama que en les negociacions del nou consorci, el Baix Ebre i el Montsià incloguin en igualtat de condicions la Terra Alta i la Ribera d’Ebre, sobretot si el nou ens ha de gestionar la Reserva de la Biosfera.

DSCN7671

Comments are closed.