Sant Antoni ha guarnit de festa el cap de setmana.

La Clotxa, la benedicció dels animals, i l’homenatge a la pagesia van ser els actes principals del Sant Antoni a Móra d’Ebre en el marc de la Festa Major d’Hivern, que també s’ha celebrat a diferents llocs de casa nostra com és el cas d’Ascó i Falset, que a més conten amb el segell de festa d’interès nacional.

Móra d’Ebre va celebrar el passat divendres el dia de Sant Antoni, dins la Festa Major d’hivern. Com ja és habitual, també va haver protagonisme per a la clotxa. Un plat típic de casa nostra que enguany més de 500 persones van poder degustar en la 11 edició de la Festa de la Clotxa.

Malgrat el fred, la gent no va fallar a la cita i coincidia en la importància d’aquest acte:

TREN 20-1 SANT ANTONI

Tot seguit, també va haver-hi temps per a que diferents carrosses, cavalls i carruatges nodrissin de bon ambient diferents carrers de la població, i posteriorment, tot un seguit d’animals van rebre la benedicció davant les escales de l’església.

A més a més, com ja és habitual, també es va fer un homenatge a la pagesia. Tot un  autèntic reconeixement a la tasca de tota una vida en la figura d’una persona de Móra d’Ebre. Enguany, per a Antonia Sastre:

ANTONIA 20-1 HOMENATGE

D’altra banda, qui també es va deixar veure durant la festa va ser l’alcalde de Móra d’Ebre, Joan Piñol, que es mostrava molt satisfet de la resposta de la gent i remarcava que des de l’Ajuntament s’està aconseguint l’objectiu de consolidar la Festa de Sant Antoni com la festa major d’hivern de la població, tal i com es feia antigament.

PIÑOL 20-1 VALORACIO

Els actes d’aquestes festes van començar el dimecres i es van allargar fins ahir diumenge, amb un seguit de xerrades, exposicions, ball, i la popular iniciativa d’enguany, de la ruta de la Tapa Porca.

On també es va celebrar el Sant Antoni va ser a Ascó i a Falset, amb l’encamisada. Totes dues poblacions poden presumir de tenir el segell que identifica a la festa com a d’interès nacional. El cap dels Majorals a Ascó, Blai Serra es mostrava sorprès de l’afluència de gent.

SERRA 20-1 SANT ANTONI ASCO

 

Comments are closed.