Arriben les festes en honor a Sant Antoni.

Els pobles d’arreu de les nostres comarques es preparen per viure les seues festes majors d’hivern en honor a Sant Antoni. Com és el cas de Móra d’Ebre que en els darrers anys està intentant recuperar aquesta tradicional festa, o Ascó i Falset on és festa declarada d’Interès Nacional.

Demà divendres, 17 de gener, arriba Sant Antoni, i un grapat de pobles de la Ribera d’Ebre, la Terra Alta i el Priorat es guarneixen de festa per celebrar Sant Antoni. Una festa que Móra d’Ebre ha intentat recuperar en els darrers anys, de manera que actualment ja té un programa consolidat amb actes de tot tipus, on aquest any s’hi ha incorporat la ruta de la tapa porca.

A d’altres poblacions com Ascó, Sant Antoni s’ha convertit en una festa emblemàtica, fins i tot declarada d’Interès Nacional. I hi destaquen les corrides de cavalls, matxos i mules, així com la gran foguera que crema davant l’ajuntament. També el Sant Antoni de Falset està declarat com a festa d’interès Nacional a Catalunya, però en aquest cas amb nom propi, l’ENCAMISADA, que el dissabte i diumenge recorrerà els carrers de la població.

 

Comments are closed.