La Ribera d’Ebre s’adherirà al Consorci de polítiques Ambientals de les Terres de l’Ebre però no amb matèria de residus.

La Ribera d’Ebre s’adherirà al Consorci de Polítiques Ambientals que ha d’aglutinar les comarques de l’Ebre amb tots aquells aspectes que siguin necessaris per la comarca i entre els quals no hi és la gestió dels residus.

Així ho va afirmar ahir el president del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, Jordi Jardí, al programa Fil Directe d’aquesta emissora. Jardí comparteix la mateixa opinió que fa unes setmanes ja expressava el president de la Terra Alta, Carles Luz. Segons Jardí les tres comarques que aplega el consorci de residus, la Ribera d’Ebre, Terra Alta i Priorat, són punteres a Catalunya en aquesta matèria. I remarca que quan les coses funcionen bé, no té sentit canviar-les. Tot i això assegura que si que s’adheriran al Consorci de Polítiques ambientals de les Terres de l’Ebre en altres aspectes necessaris per la comarca, com la lluita contra la mosca negra.

JORDI JARDI 20-11 ADHESIO CONSORCI POLITIQUES AMBIENTALS TTEE

Jardí afegia que en cap moment se’ls ha pressionat des del Baix Ebre o el Montsià per tal que hi entrin en matèria de residus. I s’ha  mostrar obert a col·laborar amb ells per tal que puguin exportar el model de gestió de residus que s’aplica a les tres comarques.

D’altra banda Jardí també es va referir al pla d’estalvi energètic impulsat des de l’ens comarcal de la Ribera d’Ebre i al que s’hi ha adherit 11 municipis de la comarca. En aquests moments s’estan acabant de redactar les bases per convocar el concurs públic, que s’espera que es desenvolupi a principi del proper 2014.

Comments are closed.