Concentracions als jutjats de les Terres de l’Ebre en contra llei Taxes.

800 euros. Aquest és el cost mig que han de pagar els ciutadans si volen recórrer davant l’audiència provincial la sentència d’un jutjat d’instrucció. 800 euros, una quantitat molt superior a la que es pagava ara fa un any quan encara no havia entrat en vigor la nova llei de taxes judicials.

Els advocats i advocades de les Terres de l’Ebre tenen previst concentrar-se avui a les 12 del migdia davant els jutjats de Tortosa, Amposta i Gandesa per demanar la derogació d’aquestes taxes. El degà del Col·legi d’advocats i advocades de Catalunya, Josep Canicio, assegura que l’increment d’aquests taxes està actuant com a element dissuasori per a molts ciutadans:

CANISIO/TAXES PROTESTA

Canicio assegura que prop del 40% dels recursos que es presenten es resolen de forma favorable per al demandant el que desmunta l’argument de que molts ciutadans recorren a la justícia per caprici. Les concentracions es faran davant dels jutjats de Tortosa, Amposta i Gandesa i els advocats han fet una crida per a que la resta de ciutadans puguin també afegir-se ja que han insistit que l’increment de les taxes ens afecta tots.

Al marge de l’increment de les taxes també volen reclamar la continuïtat dels jutjats de les Terres de l’Ebre i rebutjar, de totes totes, la proposta del ministre Ruiz Gallardón que passa per suprimir els jutjats que no siguin capital de província.

Comments are closed.