L’economia a les Terres de l’Ebre toca fons durant el segon trimestre de l’any.

Resultats esperançadors són els que va donar ahir Juan Antonio Duro, director de la Càtedra d’Economia Local i Regional de la URV en la presentació del butlletí d’anàlisis de la conjuntura local de les Terres de l’Ebre pel que fa al segon trimestre de l’any. I és que s’ha detectat una clara desacceleració de la situació econòmica.

Tot i això Juan Antonio Duro va voler deixar clar que encara no ha arribat el trimestre en el que puguem somriure. Segons el director de la Càtedra d’Economia Local i Regional de la URV durant aquest segon trimestre s’han detectat indicadors que l’economia de les Terres de l’Ebre ja ha tocat fons. I és que el nombre de cotitzants ha augmentat en gairebé mil persones, superant els 46.400 afiliats a la seguretat social. Mentre que el nombre d’aturats ha patit una reducció intertrimestral de 930 persones, deixant 16 mil aturats.

JUAN ANTONIO DURO 2-10 BUTLLETI 2N TRIMESTRE TTEE

L’Aldea és un dels municipis que presenta bons resultats, la seua taxa d’atur aparent és la més baixa del territori, en un 10.2% força per sota de la mitja catalana, que es troba en el 12.6% o la de les Terres de l’Ebre, en un 12.7%. Mentre que l’evolució en el nombre d’aturats respecte al trimestre passat també és bona, passant d’una reducció del 3.3%, a una del 6.9%.

Segons Duro s’espera que la tendència d’aquest segon trimestre s’assenti en els propers trimestres i les Terres de l’Ebre entrin en una situació, primer de creixement zero, i després de creixements positius a nivell interanual.

Presentació butlletí cojuntura econòmica TTEE 2n trimestre 2013 a Móra la Nova 2-10-2013

Comments are closed.