Continuen els moviments i els terratrèmols al Sud de Catalunya.

 Des d’ahir al vespre se n’han registrat prop d’una trentena, la majoria imperceptibles, però entre les 11 i les 12 de la nit hi ha hagut una onada de sismes amb dues puntes que han superat els 4 graus a l’escala de Richter i fins a 10 microsismes.

La magnitud d’aquests dos terratrèmols més violents ha fet que es notessin fins a Tarragona, Reus o el Vendrell, al Baix Penedès. Des de la Generalitat el Conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, qualifica la situació de greu.

SANTI VILA 3-10 TERRATREMOLS CASTOR

De fet, els responsables de l’empresa encarregada de la injecció de gas al Magatzem Castor, admeten que s’esperaven que la seva activitat causés microsismes però que en cap cas preveien terratrèmols de magnitud superior a 4º.

Els sismes se succeeixen en una àrea on hi ha fins a tres reactors nuclears. Des d’ANAV, l’Associació Nuclear d’Ascó i Vandellós, asseguren que les plantes atòmiques estan preparades per soportar aquest tipus de terratrèmols. Fonts consultades per la Cadena SER asseguren que caldria multiplicar per 8 la intensitat i durada dels sismes perquè s’activessin els protocols de seguretat.

 

Comments are closed.