Villa Retiro gestionarà el celler modernista del Pinell de Brai.

La família López, propietària del restaurant MASIA PLA DELS CATALANS de l’Aldea i de l’Hotel Villa Retiro de Xerta gestionaran el celler cooperatiu del Pinell de Brai més conegut com la Catedral del Vi.

L’acord al que han arribat amb la Cooperativa preveu que es facin càrrec de la gestió de la producció del vi i oli a més de l’explotació turística del celler durant 20 anys. Cal recordar que aquest celler va ser construït per l’arquitecte Cèsar Martinell, deixeble de Gaudí i que està considerat com una de les joies de l’arquitectura catalana de principis del segle vint. El projecte que impulsa la família López preveu modernitzar la botiga de la cooperativa, potenciar les visites turístiques a les instal·lacions i oferir menjars per a grups nombrosos. Joaquim López, gerent del grup ha explicat que l’objectiu és que dels 6 mil visitants que ara passen cada any pel celler es pugui arribar a 30 mil, i de fet ja estan a punt de signar un contracte amb un touroperador rus:

La inversió inicial prevista és de 400 mil euros i es preveu la creació d’entre 20 i 35 llocs de treball. Un dels atractius del projecte serà poder visitar el molí d’oli artesanal a més de poder fer cates d’oli i de vi. Fran Lopez, cheff del restaurant Villa Retiro i Torreò de l’India, distingit amb una estrella MICHELIN, ha explicat el tipus d’oferta gastronòmica que s’oferirà al celler:

Cal dir que la família López ja té una empresa dedicada a la producció i elaboració de vins amb DO Terra Alta situada a Gandesa. L’adquisició de la gestió del celler de Pinell de Brai els permetrà ampliar producció ja que l’objectiu és que els primers anys ja puguin arribar a les 45 mil ampolles de vi. La possibilitat d’incrementar la producció queda oberta ja que els dipòsits i trulls de la Catedral del vi van arribar a tenir capacitat.

PROJECTE PINELL 58 OBRES CELLER MODERNISTA ACABAT 4-4-2013

Comments are closed.