La Festa de la Jota de la Ribera d’Ebre recupera 17 jotes

La Festa de la Jota de la Ribera d’Ebre ha arribat aquest dissabte a la 4ª edició amb l’orgull d’haver recuperat 14 jotes de les 17 poblacions de la comarca. Una jornada que també va comptar amb la celebració de la XI Jornada d’Etnologia de les Terres de l’Ebre, dedicada a la jota ballada a les comarques ebrenques.

La plaça del Casal d’Ascó es va omplir aquest dissabte de gom a gom per a celebrar la 4ª edició de la Festa de la Jota de la Ribera d’Ebre. Una jornada on hi va haver un taller de jotes obert per a tothom que vulgues aprendre-les a ballar. Posteriorment, va celebrar-se la ballada de les jotes de la comarca amb la companyia d’un dels protagonistes de la tarda, Artur Gaya, del grup musical Quico el Cèlio, el Noi i el Mut de Ferreries, que va cantar unes jotes improvisades.

Mireia Grangé, coordinadora de la Festa de la Jota es mostrava molt satisfeta per la resposta de la gent:

GRANGE 16-9 BONA RESPOSTA

Una festa que a la vegada ha servit per a recuperar les jotes que es ballaven a les places de les poblacions de la Ribera d’Ebre. I es que des de la primera edició, ara fa quatre anys, fins a la darrera, ja se n’han recuperat un total de 14. Només falten tres municipis per incorporar la seva Jota. Aquest són: LLaberia, Tivissa, i Móra la Nova. No obstant, Ferran Bladé, vicepresident del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre creu que en breu pot tancar-se el cercle:

BLADE 16-9 TANCAR EL CERCLE

Una Festa de la Jota que enguany també va comptar amb la segona edició del Premi Instagram, en què els participants van poder fer fotografies durant la ballada de jotes i penjar-les posteriorment amb aquesta aplicació. Amb un total de 84 participants, el guanyador va ser Joan Martí Pellissa, de Rasquera, que es va endur un gran lot de productes de la Ribera d’Ebre.

D’altra banda, tot i que la Festa de la Jota va celebrar-se durant la tarda a Ascó, durant el matí, el Casal de Móra la Nova va acollir  la XI Jornada d’Etnologia de les Terres de l’Ebre, dedicada a la jota ballada a les comarques ebrenques.

IMATGE - Sirga Comunicació

IMATGE – Sirga Comunicació

IMATGE - Sirga Comunicació

IMATGE – Sirga Comunicació

IMATGE - Sirga Comunicació

IMATGE – Sirga Comunicació

Comments are closed.