70 anys del Pont de les Arcades

El pont de les arcades que uneix les dos Móres compleix aquest dissabte els 70 anys de vida i l’Arxiu Comarcal de la Ribera d’Ebre ha decidit dedicar-li una exposició on es repassa la historia del que s’ha acabat convertint en tot un símbol identitari per al territori.

Aquest dissabte 7 de setembre es compleixen 70 anys de la inauguració del pont de les arcades que uneix Móra d’Ebre i Móra la Nova. Una de les infraestructures més emblemàtiques de la zona i que substitueix l’antic pont de ferro que va dinamitar l’exèrcit republicà durant la seva retirada el 4 d’abril del 1938. Tota una fita que l’Arxiu Comarcal de la Ribera d’Ebre no ha volgut deixar passar de llarg pel que avui en dia significa aquesta construcció: tot un símbol identitari. Gerard Mercadé és el director de l’arxiu:

GERARD MERCADE 4-9 70 ANYS PONT ARCADES

A l’exposició “70 anys de la construcció d’un símbol: el pont de les arcades entre Móra d’Ebre i Móra la Nova” s’hi mostra l’origen del pont, el seu procés constructiu així com el seguiment de la seua inauguració per la premsa del període. I finalitza amb l’impacte de la infraestructura en l’imaginari dels morencs. Tot i que el nucli central és un reportatge fotogràfic d’un dels enginyers que va participar en la seua construcció:

GERARD MERCADE 4-9 NUCLI EXPOSICIO PONT

Una mostra que s’inaugurarà aquest divendres al vespre a l’Arxiu Comarcal de la Ribera d’Ebre, on es podrà visitar fins al 31 d’octubre.

IMATGE - ARXIU COMARCAL DE LA RIBERA D'EBRE

IMATGE – ARXIU COMARCAL DE LA RIBERA D’EBRE

Comments are closed.