RENFE fa marxa enrere i no suprimirà cap tram de la línea Saragossa-Móra la Nova

RENFE ha fet marxa enrere i no suprimirà cap línia de ferrocarril entre Saragossa i Móra la Nova. Tot plegat, gràcies al president de la Fundació per a la Preservació del Patrimoni Ferroviari i Industrial de Móra la Nova, que va remetre un informe al president de RENFE a través d’un diputat del Congrés, en el que contrastava com aquest canvi realment disparava el cost del servei. 

Fa uns mesos donàvem la notícia que Foment volia suprimir fins a 48 línies deficitàries de RENFE, per tal d’estalviar fins a 86’5 milions d’euros. Una de les línies que es preveia retallar era la que unia Saragossa amb Móra la Nova. En concret, es volia dur a terme un escurçament de les línies del tram entre Casp i Móra la Nova.

Però el president de la Fundació per a la Preservació del Patrimoni Ferroviari i Industrial de Móra la Nova, Jordi Sasplugas, es va adonar que aquest escurçament, previst per RENFE, disparava el cost del servei ferroviari, ja que suposava que els trens havien d’arribar fins a la Pobla de Massaluca i retornar buits, fins a móra la nova, per pernoctar els trens i els maquinistes. Jordi Sasplugas, ens ho explicava ahir a l’entrevista del dia de l’Hora L.

JORDI SASPLUGAS 30-7 ECONOMICAMENT PARLANT

Després d’adonar-se’n del que Sasplugas cataloga com “un joc disbarats”, ell mateix va elaborar un informe sobre aquesta situació. Gràcies a un contacte al Congrés dels Diputats, Sasplugas li va fer arribar l’informe al president de RENFE, que en veure-ho, va fer rectificar les mesures de retall previstes en aquestes línies. Sasplugas es mostra ara satisfet per la fita aconseguida, i ha volgut remarcar que la gent del territori ha de lluitar per les coses que ens pertoquen.

JORDI SASPLUGAS 30-7 CAPACITAT DE LLUITA

 

 

 

Comments are closed.