Entre el 60 i 70% del vi català s’exporta a l’estranger

Entre un 60 i un 70 per cent de la producció de vi de casa nostra, s’exporta a l’estranger. Aquestes xifres es corresponen amb les dades denunciades per la “Guia de Vins de Catalunya”, segons les quals un 70% dels vins que consumeixen els catalans són de fora del territori.

Tot i que poc a poc s’incrementa la demanda interna de vins catalans, entre un 60 i un 70 per cent de la producció de vi de casa nostra es continua exportant a l’estranger. Aquestes dades, confirmades per les tres D.O.’s del nostre territori, Terra Alta, Montsant i Priorat, confirmen el baix consum de vi català que denuncia la “Guia de Vins de Catalunya”. Segons la denuncia d’aquesta Guia de Vins, el 70% del vi que es consumeix a Catalunya és de fora del territori. Des de Ràdio Móra d’Ebre, en mig de terra de vins, hem volgut sortir a comprovar la procedència dels vins que consumeix la nostra gent.

TREN CONSUM VI 26-7 PROCEDENCIA VI

Les dades denunciades per la Guia de Vins de Catalunya no es corresponen doncs, amb el consum de vi a les nostres comarques. Tanmateix, també hem volgut saber el punt de vista de la nostra gent pel que fa a les dades que indiquen un consum baix de vi català a Catalunya.

TREN CONSUM VI 26-7 DADES CONSUM VI

Amb tot, les nostres D.O.’s de la Terra Alta, el Montsant i el Priorat s’han mostrat optimistes de cara al futur, ja que segons diuen, la tendència indica que els catalans cada vegada consumim més vins de la nostra terra, i en som més conscients de la seva qualitat.

Comments are closed.