Unió de les entitats ecologistes en contra del pla ZDP

Diferents entitats ecologistes catalanes, entre elles la Plataforma per la Defensa de la Terra Alta, van de la mà en contra del Pla ZDP de parcs eòlics. Totes elles han presentat conjuntament un contenciós administratiu al Tribunal Superior de Justícia en contra d’aquest acord de govern que contempla la construcció de parcs eòlics a Catalunya.

Popularment és coneguda la preocupació de la Terra Alta per la gran implantació eòlica que s’ha desenvolupat a la comarca en els darrers anys. Preocupació a la que ara se li ha afegit el nou model de desenvolupament de l’energia eòlica de la Generalitat, el Pla de les ZDP, zones de desenvolupament Prioritari de parcs eòlics, i que contempla la instal·lació de nous parcs a la Terra Alta que afectarien a una de les poques zones que encara no disposa d’aquests molinets, concretament a Batea, Vilalba dels Arcs i La Pobla de Massaluca. Marco Benava és membre de la Plataforma en Defensa de la Terra Alta i lamenta que es vulgui fer d’aquesta una comarca energètica i massificada de parcs eòlics:

MARCO BERNAVA 11-7 ZDP TERRA ALTA

Ara entitats de diferents indrets de Catalunya han decidit unir-se en contra d’aquest pla i han presentat de forma conjunta un contenciós administratiu al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya contra l’Acord de Govern del 20 de novembre del 2012 que va aprovar de nou el mateix pla que l’any 2010 s’havia suspès cautelarment pel mateix Tribunal.

Comments are closed.