Camp de treball per preservar la memòria històrica de Corbera

15 joves catalans, d’entre 15 i 17 anys, desenterren la memòria històrica de Corbera d’Ebre en el camp de treball “Esclatant la memòria”. L’objectiu de l’activitat és ajudar a reconstruir la memòria històrica del Poble Vell de Corbera, destruït durant la batalla de l’Ebre.

Les comarques ebrenques acolliran aquest estiu al voltant de 5.000 infants i joves que participaran en unes 150 activitats d’educació i lleure. Una d’aquestes activitats és el camp de treball “Esclatant la memòria” que té lloc a Corbera d’Ebre durant la primera quinzena de juliol.

En concret, els participants d’aquesta activitat fan tasques de desenrunament de carrers i solars annexos al poble vell de Corbera, destruït durant la batalla de l’Ebre que va tenir lloc durant la guerra civil. A més, els joves també participen d’activitats complementàries per tal de conèixer l’entorn, com ara rutes guiades per espais emblemàtics de la batalla de l’Ebre. A tots ells els ha impactat la realitat que va patir el municipi fa 75 anys.

TREN CORBERA 11-7 PAULA LUCA POL

Aquesta activitat compta amb l’organització de la Direcció General de Joventut de la Generalitat, del COMEBE (el Consorci Memorial dels Espais de la Batalla de l’Ebre), de l’associació del Poble Vell, i amb la gestió de la Fundació Escolta Josep Carol.

Mural bATALLA EBRE església corbera juliol 2013 Joves camp treball Corbera d'Ebre juliol 2013

Comments are closed.