El govern espanyol vol aprovar avui l’esborrany del Pla de Conca

La Plataforma en Defensa de l’Ebre convoca als partits perquè es posicionin sobre el pla de Conca de l’Ebre. Tot plegat quan el govern espanyol té previst aprovar avui l’esborrany d’aquest pla al Consejo del Agua de la Conca.

La Plataforma en Defensa de l’Ebre comença a fer públic el treball que ha estat fent des de fa temps per evitar que el pla hidrològic de la conca tiri endavant. Mentre el govern central ja ha posat la directa i avui dijous està previst aprovar l’esborrany del Pla al Consejo del Agua de la Conca, la Plataforma ja ha convocat tots els partits polítics amb representació al parlament perquè es posicionin en defensa dels cabals ambientals.

La cita serà el divendres 12 de juliol a la Cambra de Comerç de Tortosa i la Plataforma té previst que cadascun dels representants polítics puguin intervenir durant 10 minuts per tal de poder deixar clara la seva postura i explicar a la societat què pensen fer per aturar el pla hidrològic. Joan Antoni Panisello és un dels portaveus de la Plataforma:

JOAN ANTONI PANISELLO 2-7 REUNIO POLITICS

A la Plataforma,  de fet se li presenta un calendari molt atapeït  ja que al marge de l’aprovació del pla aquesta setmana per part del Consejo del Agua i del Comitè d’Autoritats competents,  el proper dimarts 9 de juliol la plataforma podrà intervenir davant la comissió de peticions del Parlament Europeu. Susana Abella representant de la Plataforma ha denunciat les pressions que s’han rebut a Europa per evitar que la Plataforma pogués intervenir:

SUSANA ABELLA 2-7 PRESSIONS EUROPA

La Plataforma ha insistit en que el Pla Hidrològic de la Conca de l’Ebre s’ha fet sense cap criteri científic i ha denunciat que l’únic objectiu que es persegueix per part de la CHE i del Govern Central és augmentar el nombre de regadiu,  que passarien delS 966 mil hectòmetres cúbics actuals a més d’1 milió 400 mil. Traduït en demanda d’aigua això significa que el volum d’aigua que es necessitaria aigües amunt passaria també de 8 mil hectòmetres cúbics a prop d’11.000.

Comments are closed.