El cabal de l’Ebre arriba als 1.400m3/s per les fortes pluges a Hosca i Lleida

Els pantans de Mequinensa i Riba-roja desembassen des d’ahir a la tarda 1.400 metres cúbics per segon com a conseqüència de les fortes pluges registrades a diferents indrets com ara Hosca o Lleida. El cabal de l’Ebre pot arribar augmentar durant el dia d’avui fins arribar als 1.500 metres cúbics per segon a la seva desembocadura.

Des de les Terres de l’Ebre estem vivint aquest episodi de pluges amb relativa tranquil·litat ja que de moment la pitjor part se l’estan emportant les terres lleidatanes i l’alerta es situa al SEGRE. El cabal de l’Ebre ja va créixer ahir, i avui a seguit augmentant. Segons les últimes dades publicades per la CHE a Ascó es registren 1.350 metres cúbics per segon, mentre que per l’estació mesuradora de Tortosa s’acumulen prop de 1.400 metres cúbics.

Ara caldrà veure com evolucionarà aquest cabal tenint en compte que el desgel encara no s’ha acabat. De fet des de la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre es preveu que el cabal augmenti encara més, arribant-se a situar en els 1.500 metres cúbics per segon en la desembocadura de l’Ebre.

Des de l’IDECE, l’Institut per al Desenvolupament de les Comarques de l’Ebre, es confia en que el cabal del riu es vagi estabilitzant sobretot de cara a les nombroses activitats lúdiques i festives que s’han organitzat durant les properes setmanes.

Comments are closed.