“Lo Roget” es presenta aquesta tarda a Barcelona

El llaüt turístic “Lo Roget” d’Ascó viatja al palau Robert de Barcelona. L’emblemàtic palau de la ciutat comtal ha estat l’escenari escollit per presentar la nova aposta de navegació fluvial de l’Ajuntament d’Ascó.

Després d’un any surcant el riu Ebre, aquesta tarda el projecte del llaüt turístic d’Ascó, popularment conegut com “Lo Roget”, serà presentat al Palau Robert de Barcelona amb la presència del Conseller d’Empresa i Ocupació Felip Puig.

Un llaüt que, recordin, es tracta d’una rèplica de les embarcacions tradicionals de transport de mercaderies que viatjaven pel riu Ebre i que el van convertir durant segles en una autèntica autopista comercial.

L’embarcació va estar construïda a les drassanes de Sant Carles de la Ràpita amb un cost de 190 mil euros finançats al 75% pel consistori municipal d’Ascó, i un 25% per la Generalitat de Catalunya.

I precisament el llaüt “Lo Roget”, al igual que la resta d’embarcacions de l’Ebre, es troba a l’espera que disminueixi l’alt cabal que aquests dies torna a superar els mil metres cúbics per segon, per tal de poder navegar sense riscos pel riu.

Comments are closed.