2.39 milions d’euros pels plans de reestructuració de la vinya

El Departament d’Agricultura abonarà aquest divendres 2.39 milions d’euros d’ajuts a plans de reestructuració i reconversió de la vinya. Uns ajuts que en la campanya 2012/2013 representaran un import de gairebé 470 mil euros per al conjunt de la Ribera d’Ebre, Terra Alta i Priorat.

El Departament d’Agricultura farà efectiu aquest divendres el pagament a 334 productors catalans acollits als plans de reestructuració i reconversió de la vinya de la campanya 2012/2013 amb un import de gairebé 2.3 milions d’euros en concepte d’ajuts amb bestreta al grup de viticultors professionals. Una mesura amb la que es vol impulsar l’augment de la competitivitat de les explotacions vitivinícoles, afavorir la seva modernització i adequació varietal a les tendències del mercat, i reforçar d’aquesta manera l’estructura del sector vitivinícola.

Uns ajuts que beneficiaran als productors de vinya de les nostres comarques. En aquest sentit la Terra Alta és la segona comarca catalana que més import rep, amb 444 mil euros per una superfície de 100 hectàrees i 66 beneficiaris. L’import per a la Ribera d’Ebre serà de 3.630 euros per a un sol beneficiari i una superfície d’una hectàrea, mentre que al Priorat seran 10 beneficiaris que rebran una ajuda de 20.660 euros amb una superfície de 5.5 hectàrees.

El departament d’agricultura també abonarà els pagaments complementaris de campanyes anteriors, en aquest cas la Terra Alta rebrà un import de 48 mil 680 euros i el Priorat 1.133.

 

Comments are closed.