Els pantans de Mequinensa, Riba-roja i Flix desembassen 950 metres cúbics per segon

El cabal del riu Ebre torna a superar els mil metres cúbics per segon al seu pas per Ascó a causa de les maniobres de desembassament que està realitzant la CHE als pantans de Mequinensa, Riba-roja d’Ebre i Flix.

La Confederació Hidrogràfica de l’Ebre ha iniciat maniobres de desembassament al sistema de pantans de Mequinensa, Riba-roja d’Ebre i Flix per tal de crear capacitat de resguard i contenir l’avinguda d’aigua que baixa per l’eix central del riu des de la zona de Navarra i l’Aragó, arran dels episodis amb fortes precipitacions. D’aquesta manera les comportes d’aquests embassaments deixen córrer un cabal de 950 metres cúbics per segon.

Així doncs el cabal de l’Ebre al seu pas per Ascó es situa en els mil metres cúbics per segon. D’aquesta manera continua superant el promig dels darrers 5 anys, així com les xifres del passat 2012, quan aquest era tant sols de 180 metres cúbics per segon.

Segons informa la CHE aquesta operació s’allargarà encara uns quants dies més.

Imatge arxiu embassament Flix

Imatge arxiu embassament Flix

Comments are closed.