Xavier Serrahima guanya la V Beca Artur Bladé i Desumvila

Xavier Serrahima guanya la cinquena Beca d’Estudi de la figura i obra d’Artur Bladé i Desumvila. L’investigador analitzarà l’ideari i el pensament de Bladé a partir de les lectures de l’escriptor de Benissanet.

Una beca que es va crear ara fa cinc anys amb l’objectiu de promoure el desenvolupament, la divulgació i el foment dels valors literaris i culturals de la Ribera d’Ebre. Amb una dotació de 2 mil euros fomenta l’estudi de la figura i obra d’Artur Bladé i Desumvila, autor de referència a la Ribera d’Ebre i també al conjunt de les Terres de l’Ebre.

El jurat de l’edició d’aquest 2013, conformat per diversos professors i docents de la Universitat Rovira i Virgili i la Universitat Autònoma de Barcelona van decidir concedir la beca a Xavier Serrahima. L’investigador estudiarà la influència de les lectures de Bladé en la gestació de la seva obra i ho farà mitjançant dos fonts: d’una banda la seva obra complerta, i d’altra els documents personals de l’escriptor. Gerard Mercadé és el director de l’Arxiu comarcal de la Ribera d’Ebre:

GERARD MERCADE 4-6 5 BECA ARTUR BLADE

Serrahima ha manifestat la seva satisfacció, remarcant que mitjançant aquesta beca reivindicarà el reconeixement que es mereix l’obra d’Artur Bladé.

Xavier Serrahima - guanyador 5 beca Artur Bladé 2013

 

Comments are closed.