Èxit de públic al Litterarum i la Fira del Llibre Ebrenc, que arriba als 3.000 visitants

El Litterarum i la Fira del LLibre Ebrenc tanquen amb èxit un cap de setmana en el que s’ha assolit la xifra històrica dels 3 mil visitants. Cultura i literatura ebrenca s’han convertit en els protagonistes de la jornada atraient a curiosos i amants de la cultura d’arreu del territori que han pogut gaudir d’espectacles i lletres en estat pur.

Móra d’Ebre s’ha tornat a convertit aquest cap de setmana en l’epicentre cultural de Catalunya atraient a milers de curiosos d’arreu del país que no s’han volgut perdre la sisena edició del Llitterarum i la desena de la Fira del Llibre Ebrenc. Dos fires que amb tot aquest recorregut han aconseguit consolidar-se i convertir-se en cita obligada per als amants de la cultura i la bona literatura, sobretot la que es fa a les Terres de l’Ebre. Bona mostra en són les tres mil persones que aquest any han passat pel recinte firal, xifra històrica segons l’organització. Albert Pujol és el director del Litterarum i la Fira del Llibre Ebrenc:

ALBERT PUJOL 2-6 VALORACIO FIRA RECORD VISITANTS

Dos certàmens que arrancaven motors el passat divendres de la mà de la presidenta de la Institució de les Lletres Catalanes, Laura Borràs, qui va elogiar la feina feta durant aquests anys per l’organització, encoratjant-los a seguir apostant per la cultura:

LAURA BORRAS 31-5 INAUGURACIO LITTERARUM I FIRA LLIBRE

Unes fires que any rere any intenten sorprendre al visitant incorporant novetats per tal de fer-la més atractiva i no caure en la monotonia. En aquest sentit aquest any hem pogut veure una clara aposta pel format multimèdia i el llibre digital, així com la novetat més destacada: un cara a cara entre autors i editors que va ser tot un èxit.

Èxit que també el vam trobar en la participació de programadors al Litterarum, que aquest any ha doblat la xifra de l’edició anterior situant-se en la seixantena, i on cada cop s’hi troben més programadors del territoris, encarregats de cultura i festes dels Ajuntaments de la comarca.

Tots ells i el públic assistent han pogut gaudir de fins a 13 espectacles literaris en català, dels 180 que s’hi havien inscrit. Entre aquests precisament aquest any hi hem trobat el primer espectacle produït per un actor morenc, l’Òscar Monclús que va encandilar al públic assistent amb l’espectacle en clau d’humor “Obra Mestra” amb textos de Teixidor, Joanot Martorell i Guimerà.

OSCAR MONCLUS 1-6 LITTERARUM OBRA MESTRA

En aquest sentit l’alcalde de Móra d’Ebre, Joan Piñol, remarcava la tasca realitzada durant aquests deu anys de la Fira del Llibre Ebrenc, en els que aquest ha tingut un fill propi, el Litterarum. I va voler deixar palesa la necessitat de seguir apostant per la cultura, i que Móra d’Ebre segueixi sent capital cultural durant el primer cap de setmana de juny molts anys més:

JOAN PIÑOL 2-6 APOSTA PER CULTURA LITTERARUM I FIRA LLIBRE

Dos fires que van tancar ahir les seves portes amb un dinar literari, aconseguint l’objectiu que el seu director s’havia marcat, fer xalar a tots els visitants.

CARA A CARA AUTORS-EDITORS1-6-2013 SAMSUNG SAMSUNG SAMSUNG

 

 

Comments are closed.