L’economia a les Terres de l’Ebre continua sense recuperar-se

L’economia de les Terres de l’Ebre continua sense donar mostra de recuperació segons l’anàlisi que elabora cada trimestre la Càtedra d’Economia Local i Regional de la URV. Ahir vam conèixer les dades del primer trimestre del 2013 i el panorama, com dèiem, no millora.

L’atur continua creixent i el nombre d’afiliats a la seguretat social ha baixat un 6,3% gaiebé el doble de la mitjana de Catalunya. Una de les dades que més ha sorprès als economistes és que contràriament al que es podia pensar el sector de la construcció encara no havia tocat fons a finals del 2012 i continua en caiguda lliure a les Terres de l’Ebre. Durant el primer trimestre d’enguany el nombre d’afiliats a la seguretat social que treballaven al sector de la construcció ha caigut un 19%. Juan Antoni Duro és catedràtic d’economia i director de la Càtedra d’Economia Local i Regional de la URV:

JOAN ANTONI DURO 27-5 ATUR CONSTRUCCIO

Pel que fa als diferents municipis sembla que els que estan resistint millor la crisi són Alcanar, La Ràpìta i Ulldecona.  La Sènia per contra continua sent el municipi de les Terres de l’Ebre amb un índex d’atur més elevat que ja arriba al 18%.

Els experts confien en que a partir d’aquest segon trimestre es puguin millorar les dades.  Segons Duro, una de les claus de la recuperació econòmica d’aquest 2013 passarà pel balanç de la temporada turística. En el cas de les Terres de l’Ebre cal tenir en compte que la major part del turisme que visita el territori és turisme nacional el que pot dificultar una mica més aquesta recuperació.

Comments are closed.