Campanya de vigilància dels nivells d’ozó troposfèric municipal

Comença la campanya de vigilància dels nivells d’ozó troposfèric a Catalunya, en la que la Generalitat ha incorporat la predicció d’aquests nivells a nivell municipal.

Ahir es va iniciar la campanya de vigilància dels nivells d’ozó troposfèric als diferents municipis de Catalunya, una campanya que s’allargarà fins al 15 de setembre. Durant aquest temps el Departament de Territori i Sostenibilitat proporcionarà informació horària dels nivells d’aquest contaminant per tal de que tant les administracions com els ciutadans puguin adoptar les mesures de prevenció adients en cas de superar algun llindar.

La concentració d’ozó en un lloc determinat es forma quan coexisteixen òxids de nitrogen, compostos orgànics volàtils, una radiació solar intensa al llarg de diverses hores i altes temperatures. D’aquesta manera l’època on es registren màxim nivells és a la primavera i a l’inici de l’estiu.

Quan les concentracions superen determinats nivells poden provocar efectes adversos sobre la salut com tos, irritacions a la faringe i als ulls o dificultats respiratòries. De moment però els valors que recollien ahir les dos estacions situades a les nostres comarques, als Guiamets i Gandesa, certificaven que la qualitat de l’aire és bona.

Comments are closed.