Els tractaments contra la mosca negra s’intensificaran a la Terra Alta

L’abundant cabal d’aigua que baixa per l’Ebre retarda l’inici dels tractaments contra la mosca negra, uns tractaments que enguany s’intensificaran a la zona de la Terra Alta, un indret on l’any passat ja es va detectar major proliferació d’aquest insecte.

Amb tot, les dades de les Àrees Bàsiques de Salut de la Regió Sanitària de les Terres de l’Ebre demostren que durant l’any 2012 s’ha estabilitzat el nombre d’assistències per picades de mosca negra. Concretament, han estat gairebé 3.800 assistències, una quantitat similar a les de l’any 2011. Només s’ha fet notar un lleuger increment a la comarca del Baix Ebre i una disminució a la Ribera d’Ebre d’un 5%.

L’Agència de Salut Pública de Catalunya i el Consorci de Serveis Agroambientals de les comarques del Baix Ebre i El Montsià, el conegut com CODE, destinaran més de 640 mil euros a lluitar contra la mosca negra, una quantitat que també preveu que s’utilitzi per fer tractaments en altres afluents de l’Ebre com ara el Segre.

Durant el passat 2012 el CODE va efectuar fins a 7 fumigacions a la part de l’Ebre català entre el gener i l’octubre i ens els set trams habituals del riu, aplicant un volum d’uns 15 mil litres de producte biològic BTI.

 

Comments are closed.