La Diputació de Tarragona promou un estudi sobre les al·lèrgies

Amb l’arribada del bon temps el que també arriben són les al·lèrgies. En aquest sentit la Diputació de Tarragona promou un estudi sobre l’impacte dels nivells de pol·len i espores de fongs sobre la salut pública. Les estacions aerobiològiques de Roquetes i Tarragona analitzen les dades setmanalment.

Asma, rinitis, conjuntivitis i algunes dermatitis. Aquestes són alguns dels símptomes de les anomenades al·lèrgies primaverals i que són provocades per les partícules de pol·len i les espores. Un tipus d’al·lergia que afecta a un nombre elevat de la població amb l’arribada del bon temps.

En aquest sentit la Diputació de Tarragona promou un estudi sobre la concentració de pol·len i la seva dinàmica en l’atmosfera. Un estudi que es realitza a través de les estacions aerobiològiques de la demarcació de Tarragona, situades a Roquetes i a Tarragona ciutat. Aquestes estacions disposen d’un captador que proporciona una mostra diària. Unes dades que es divulguen per tal d’informar de l’estat actual i la predicció de futur dels nivells de pòl·lens alergògens.

D’altra banda la Diputació també ha realitzat un curs per tal d’assessorar als tècnics municipals sobre com planificar les seves zones urbanes amb plantes de baix contingut al·lergògen.

Comments are closed.